SERVICII PRAM 

DEDICATE PERSOANELOR JURIDICE

Importanta verificarilor PRAM

Initialele PRAM vin de la "Protectie prin Relee, Automatizare si Masura". 

Verificarea PRAM este una dintre masurile importante care vizeaza protectia muncii in orice cadru de lucru, fie ca este vorba despre o facilitate de productie, despre birouri, magazine sau altele. Ea se refera, in mod concret, la masurarea rezistentei de dispersie a prizei de pamant cu un aparat special pentru acest scop si verificarea tuturor continuitatilor instalatiilor care asigura protectie.

Cateva dintre principalele beneficii ale efectuarii periodice a verificarilor PRAM:

 • prevenirea electrocutarii personalului care utilizeaza instalatia electrica si echipamentul de lucru
 • Prevenirea incendierii cladirilor
 • Prevenirea distrugerii aparaturii electrice

Cand se efectueaza: instalatiile electrice trebuie verificate periodic conform legislatiei in vigoare, pentru a evita deteriorarea lor in timp din cauza unui numar de factori cum ar fi incarcarea excesiva a circuitelor, uzura echipamentelor, coroziune sau imbatrinirea izolatiilor. Se recomanda ca verificarile si masuratorile PRAM sa fie efectuate de doua ori pe an, o data pe timp uscat si o data pe timp umed, pentru obtinerea unor rezultate ce tin cont de toti parametrii. Acolo unde nu se poate face acest lucru din motive obiective, verificarea PRAM este obligatorie o data pe an. 

In ce constau verificarile PRAM:

 • Masurarea rezistentei de dispersie la prize de pamant
 • Masurarea rezistentei de disperse la priza de pamant a paratrastrasnetului
 • Verificarea continuitatii nulului de protectie la prize mono si trifazate
 • check
  Verificarea continuitatii nulului de la tablouri electrice la utilaje si prize

Raportul intocmit in urma verificarii PRAM: dupa efectuare se va intocmi un raport sau un buletin in care vor fi mentionate informatii referitoare la: conditiile de masurare, tipul aparatului, executantul si locul unde s-a realizat masurarea.

Utilitatea Buletinului PRAM: suplimentar rolului de preventie, verificarea PRAM si intocmirea Buletinului sunt necesare pentru a ne asigura in cazul unor controale efectuate de: Protectia Muncii, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Protectia Consumatorului.

Serviciile noastre PRAM

Executam verificari si masurari PRAM la nivel national, pentru instalatii electrice de joasa tensiune, cu emiterea de buletine recunoscute de Protectia Muncii, Protectia Consumatorilor si de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Stim ca pentru tine conteaza timpul de executie si pretul, de aceea la noi gasesti cele mai mici preturi, raportate la timpul de executie. Suntem in piata din 2005, iar in prezent Eurofin Consult este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de servicii de verificari PRAM din Romania cu dotari tehnice de ultima generatie.

Eurofin Consult aloca fiecărui client o echipa de specialisti si un ofiter de cont, pentru a va asigura tot suportul necesar.

PRAM
persoane juridice


 • check
  Solicitate de ITM
 • solicitate de companiile de asigurari
 • solicitate de ISU
 • check
  preturi adaptate nevoilor companiei
Obligațiile părților legate de SSM în contractele de prestări servicii
Am pregătit un material cu câteva precizări legate de măsurile SSM și obligațiile legate de acestea pentru angajații care activează[...]
Măsuri de igienă pentru folosirea tacâmurilor în restaurante și la terase
Una dintre măsurile de igienă mai puțin evidente la terase și restaurante este legată de manipularea tacâmurilor. Tacâmurile de unică[...]
Temperaturile crescute – impactul în cazul accidentelor de muncă și măsuri de protecție
Pentru a putea gestiona impactul temperaturilor ridicate asupra condițiilor de lucru si acurateței cu care se desfășoară sarcinile de lucru[...]
>